Left Banner

left Banner

Left banner1

Left banner1

Yaesu FTM-500DE

Yaesu FTM-500DE

€ 575,00
Incl. B.T.W.

YAESU FTM-500DE VHF/UHF C4FM/FM Dual band Mobiel Transceiver

Aantal

Dit is mobiele radio: de FTM-500DE van Yaesu biedt FM, APRS en Digital Voice (C4FM) met een zeer eenvoudige bediening. Het kleurendisplay toont beide banden tegelijkertijd, de optionele Bluetooth-eenheid zorgt voor een stressvrije bediening tijdens het rijden (handsfree).

De Yaesu FTM-500DE mobiele transceiver biedt echte dual-band werking, dwz werking met twee actieve ontvangers tegelijk. Ontvangst van 2 x VHF of 2 x UHF is ook mogelijk (V/U, V/V, U/U). 1000 geheugens helpen om de meest populaire frequenties te organiseren en ze altijd snel toegankelijk te hebben. De ontvanger werkt continu van 108 tot 1000 MHz en maakt zo ook de ontvangst van luchtvaartradio (AM) of zeeradio (FM) mogelijk.
De zender maakt gebruik van robuuste eindversterkermodules met max. 50 W. zendvermogen op elke band. Natuurlijk kan het zendvermogen ook worden verminderd. Met 3 W AF-vermogen - 8 W bij een externe luidspreker - is de werking geen probleem, zelfs in rumoerige omgevingen, of het nu mobiel is in een auto of draagbaar op een evenement.
Om de gebruikelijke navigatiefuncties en locatiegegevens in C4FM te kunnen gebruiken, heeft de FTM-500DE een ingebouwde GPS-ontvanger met 66 kanalen. Optioneel kan een externe GPS-ontvanger worden aangesloten. Hierdoor kunt u de bekende functies gebruiken, zoals het weergeven van de richting en afstand tot het externe station, backtracking en nog veel meer.
De FTM-500DE ondersteunt ook andere functies die inmiddels bekend zijn uit de C4FM-technologie, zoals Digi Group ID en Digital Group Monitor. Natuurlijk kan de FTM-500DE ook deelnemen aan het Wires-X systeem. De benodigde aansluitingen voor de optionele HRI-200-interface zijn aanwezig.
De besturingsunit is losgekoppeld van de hoofdunit en kan op afstand worden bediend met de bijgeleverde kabel, maar kan ook direct op de hoofdunit worden gemonteerd. De levering omvat een voedingskabel met zekeringen, DTMF-microfoon SSM-85, pc-aansluitkabel . Een kabel van 6 m is optioneel verkrijgbaar, evenals een microfoon met camera, de MH-85A11U, waarvan ook beelden kunnen worden verzonden.

De FTM-500DE biedt VHF en UHF mobiele radio op het hoogste prestatieniveau: naar keuze analoog in FM of digitaal in C4FM met 50 W zendvermogen kan de transceiver meer leveren dan andere, en dit zonder aparte eindversterker.
Een bijzonder kenmerk van de FTM-500DE is de integreerbare optionele Bluetooth-interface BU-2, die "handsfree" bediening mogelijk maakt, dwz de mogelijkheid om radiogesprekken te voeren zonder een vervelende microfoonkabel en zonder constant op de PTT-knop te drukken, zoals nu de regel voor mobiel gebruik tijdens het rijden. Yaesu biedt de BH-2A aan als headset.
Het apparaat biedt een gemakkelijk af te lezen LC-display. Met "System Fusion" combineert Yaesu analoog en digitaal gebruik, waartussen automatisch wordt geschakeld met AMS (Automatic Modes Switching between analoog FM en digitaal C4FM gebruik).
Afstemmen is mogelijk in stappen van 5, 6,25, 8,33, 10, 12,5, 15, 20, 25, 50 of 100 kHz en biedt voor elk land en elk bandplan een zinvolle oplossing. Alle instellingen en de opgeslagen frequenties kunnen worden opgeslagen op een optionele microSD-geheugenkaart met een maximale capaciteit van 32 GB. Spraakopname en -weergave (spraakopname, optioneel) maken ook gebruik van de geheugenkaart.

De voeding van 13,8 V / 12 A is mogelijk met een netadapter, maar ook via accu mobiel of op een velddag of expeditie.

No customer reviews for the moment.

Write your review

Yaesu FTM-500DE

YAESU FTM-500DE VHF/UHF C4FM/FM Dual band Mobiel Transceiver

Write your review

Ook interessant

Bijpassende producten

13 meer producten uit dezelfde categorie: