Categorieën

Categorieën

Pan adapter voor IC-7300

Nieuw

PTRX-7300 IF Interface Modules PTRX-7300

Meer details

€ 229.00 incl. BTW

Een panorama adapter voor de IC-7300? Wat heeft het voor zin, zou je je kunnen afvragen, de IC-7300 heeft zo'n mooi spectrum en waterval display? Juist, maar helaas heeft de IC-7300 geen uitgang voor een extern scherm. De PTRX-7300 biedt iets nog beters: een IF-uitgang waarop u elke SDR-ontvanger aansluiten. Zo krijgt de afstandsbediening van de IC-7300 een compleet nieuwe dimensie.

De PTRX-7300 breidt elke IC-7300 uit met een IF-uitgang. Met deze uitgang u een tweede ontvanger (SDR) parallel aan de IC-7300 aansluiten en het spectrum ervan weergeven op een groot pc-scherm. Het voordeel: de voorversterker en het voorfilter van de Icom worden twee keer gebruikt en de transceiver schakelt automatisch tussen verzenden en ontvangen. De RX van de 7300 wordt niet beïnvloed omdat de adapter nauwkeurige impedantiematching van het ontvangstsignaal gebruikt. En het beste is: Deze panadapter is zeer eenvoudig te installeren en, indien nodig, net zo gemakkelijk te verwijderen. Niets wordt permanent gewijzigd op de transceiver, solderen is niet nodig. Alle kabels die nodig zijn voor de installatie zijn inbegrepen, de installatie wordt in detail en met foto's beschreven.

Andere oplossingen om een RX-uitvoer aan een transceiver toe te voegen, pakken gewoon het signaal op zonder zich zorgen te maken over impedantieaanpassingen. Meestal wordt een eenvoudige power splitter gebruikt. Dit verzwakt het niveau van het ontvangen signaal met maximaal 3 dB. Niet zo met de PTRX-7300! Door het zorgvuldige ontwerp van het circuit is de kraan van het IF-signaal hoogimpedantie en laadt daarom de ontvanger van de IC-7300 helemaal niet, het ontvangstniveau blijft hetzelfde. En in het geval van transmissie is de demping hoog, meestal beter dan 60 dB. Dit zorgt ervoor dat de aangesloten SDR-ontvanger geen RF kan ontvangen.

Het PTRX-7300 board is professioneel vervaardigd en uitgerust met hoogwaardige componenten. In plaats van de tuneraansluiting van de IC-7300 wordt een gefreesde aluminium hoek gebruikt, die met de meegeleverde kabels naar buiten wordt geleid. De extra IF-uitgang is mechanisch zeer stabiel en onopvallend bevestigd zonder permanente wijzigingen aan te brengen in de Icom-transceiver. Het RF-signaal wordt opgepikt en doorgelust via een bestaande stekkerconnector op de printplaat; ook hier hoeft niets gesoldeerd te worden. De voeding van de bufferversterker van de PTRX-7300 wordt geleverd door de Tuner-connector, die ook wordt doorgelust. Het stroomverbruik is slechts 30 mA, waardoor er voldoende vermogen overblijft voor de externe tuner. De installatie duurt slechts enkele minuten en een demontage zonder resten is op elk moment zonder problemen mogelijk.

Met de ingebouwde PTRX-7300 pan adapter kan elke SDR ontvanger nu worden aangesloten op de nieuwe IF uitgang, bijvoorbeeld de anderen. De besturingssoftware van de SDR wordt gebruikt op een computer, bijvoorbeeld HDSDR, SDR-Radio, SDR# of SDR-Uno. Een ander programma - OmniRig - koppelt de SDR-software aan de CAT-besturing van de IC-7300. Dit maakt het mogelijk dat de transceiver wordt bestuurd door de waterval van het SDR-programma en altijd de juiste frequentie weergeeft. Dit alles terwijl de Icom-transceiver met al zijn functies hetzelfde blijft als voorheen. U hebt dus het beste van twee werelden - de traditionele bediening via de VFO-knop op de radio en de comfortabele bediening via de computer.

Schrijf uw recensie

Aanbiedingen

truck

VEILIG BETALEN VIA MULTISAFEPAY

return

ZICHTTERMIJN VAN 14 DAGEN

help

VRAGEN? BEL ONS +31(0)591-564098

De producten zijn toegevoegd aan de vergelijker