Categorieën

Categorieën

Nieuw
Hy-Gain AV-680 9 Band Verticaal, 6/10/12/15/17/20/30/40/80m Bekijk groter

Hy-Gain AV-680 9 Band Verticaal, 6/10/12/15/17/20/30/40/80m

Nieuw

Innovatieve HF/50MHz multiband antenne (incl. 40m/80m). Geen radiaal nodig, elke band individueel verstelbaar

Meer details

€ 765.00 incl. BTW

Niet voor niets de HyGain kortegolf verticals zijn zeer populair worden op grote schaal gebruikt. De AV-6xx verticals vereisen geen afgestemde radialen of lange contrapoise draad, en nemen daarom slechts zeer weinig ruimte in beslag. Niettemin hebben deze antennes de typische lage starthoek van verticalen, waardoor ze zeer geschikt zijn voor DX.

Het werkingsprincipe is gebaseerd op een eind gevoed 3/8 λ radiator, die resonante bij de respectieve amateur radiobanden is. Hiervoor wordt de relatief hoge impedantie aan het einde van de radiator getransformeerd door een wide-band transformator tot ongeveer 50 Ω. De transformator is een 4:1 spanningsbalon gevolgd door een 1:1 stroombalon (choke). Daarnaast worden aan de basis van de antenne verschillende 180cm lange draadspappen gebruikt als tegenwicht waarvan de capaciteit ook helpt om de impedantie te verminderen en beter te matchen. De radiator zelf is geaard, statische ladingen worden onmiddellijk geaard. Niettemin moeten aanvullende beschermingsmaatregelen worden genomen voor blikseminslagabsorptie.

Het ontwerp van de Hy Gain AV-6xx verticals is dat de middengeleider verschillende λ/4 stompjes voor de hogere banden (6 tot 17m) dragers. De hoge impedantie aan de bovenkant van de stomp blokkeert de straling, waardoor de totale lengte wordt beperkt tot 3/8 λ per band. Elke band kan individueel worden afgestemd. De langere banden worden afgesteld op 3/8 λ door middel van parallelle verbonden spoelen en capaciteitsmutsen. Door de parallelle aansluiting van de spoelen kan elke band individueel worden afgesteld. Verder heeft dit ontwerp met een opgerolde en een capaciteitshoed lagere verliezen dan traditionele vallen.

De montage van een AV-6xx verticaal is zeer flexibel. De antenne kan aan de zijkant of aan de bovenkant van een gebouw worden gemonteerd. De enige vereiste is dat de tegenwicht spaken niet raken het dak of sneeuw. In het algemeen raadt de fabrikant aan om de antenne c. 250cm bovengronds te monteren. Een installatie die nog lager is dan die op 150cm zou ook werken, maar dan moeten de counterpoise spaken worden beschermd tegen contact om veiligheidsredenen. De antennes zijn gebouwd om een windsnelheid van maximaal 120km/h te weerstaan zonder maning. Niettemin beveelt de fabrikant het gebruik van man draden, vooral bij het installeren van de antenne op extreme hoogten, dicht bij de zee of op andere

Schrijf uw recensie

Aanbiedingen

truck

VEILIG BETALEN VIA MULTISAFEPAY

return

ZICHTTERMIJN VAN 14 DAGEN

help

VRAGEN? BEL ONS +31(0)591-564098

De producten zijn toegevoegd aan de vergelijker